thyssenkrupp Grupa

Naše poslovanje je organizovano u pet oblasti poslovanja: Tehnologija komponenti, Tehnologija liftova, Industrijska rešenja, Materijali i Čelik Evropa. Poslovne oblasti su podeljene na poslovne i operativne jedinice. Konsolidovani finansijski izveštaji uključuju 461 podružnicu i 25 investicija na osnovu metoda akcijskog kapitala iz 79 država.

Tehnologija komponenti

Tehnologija komponenti

proizvodi komponente visoke tehnologije na globalnom nivou za automobilske i mašinske sektore. U automobilskom sektoru, proizvodi uključuju bregaste osovine, radilice, sisteme za upravljanje i kočenje, opruge i stabilizatore i sklopove osovinskih modula. U mašinskom sektoru, thyssenkrupp obezbeđuje komponente za građevinsku opremu, vetroturbine i veliki broj opštih mašinskih aplikacija.

Tehnologija liftova

Tehnologija liftova

je vodeći proizvođač putničkih transportnih sistema. Portfolio podrazumeva putničke i teretne liftove, eskalatore i pokretne staze, mostove za ukrcavanje putnika na aerodromima, kao i merdevine i pokretne platforme. Uz inovativnu, energetski efikasnu tehnologiju, Tehnologija liftova postavlja standarde u celom sektoru – na primer, uz revolucionarna rešenja kao što su TWIN, MULTI i ACCEL sistemi za još napredniju mobilnost.

Industrijska rešenja

Industrijska rešenja

su specijalizovana za izgradnju industrijskih postrojenja. Ova poslovna oblast projektuje, gradi i servisira hemijske, rafinerijske i ostale industrijske komplekse. Za automobilsku industriju, poslovna oblast isporučuje linije za sklapanje šasija i motora zajedno sa odgovarajućim postrojenjima za testiranje. Industrijska rešenja su globalni vodeći snabdevač pomorskih brodova i podmornica.

Materijali

Materijali

su usmereni na globalnu distribuciju materijala, sa oko 480 lokacija u 44 države. Prošle godine je proizvodnja nerđajućeg čelika dodata na naš već opširan portfolio. Takođe, pružamo širok spektar inovativnih usluga za kompanije koje se bave proizvodnjom i obradom. Na primer, upravljamo lancima nabavke za veliki broj većih kompanija, obezbeđujući da svaki deo koji im je potreban bude na pravom mestu u pravo vreme.

Čelik

Čelik

je jedan od vodećih svetskih snabdevača čeličnim pločama. Poslovne oblasti Čelik Evropa i Čelik Amerika obezbeđuju čelične proizvode visokog kvaliteta, inovativne tehnologije proizvodnje i prilagođena rešenja za zahtevne aplikacije u velikom broju različitih industrija. Naši glavni korisnici su automobilska, mašinska, energetska, građevinska i industrija pakovanja.